img38077_orig.jpg
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Dare to Say

NDT2 brengt twee wereldpremières van twee onderscheidende makers in Dare to Say. Alexander Ekman en Dimo Milev dagen de dansers van het tweede gezelschap van Nederlands Dans Theater uit; het tweetal benadert hun nieuwe creaties met een verschillende aanpak voor beweging en choreografie, aangepast aan de richtlijnen rondom COVID-19.

Voormalig NDT 2-danser Alexander Ekman besloot zich na zijn eigen danscarrière uitsluitend te richten op choreografie. Zijn laatste werk voor NDT, FIT, maakte hij voor NDT 2 in seizoen 2018-2019. Voor zijn choreografieën componeert Ekman vaak zelf de muziek en ontwikkelt hij het decor. 

Choreograaf Dimo Milev heeft na een briljante carrière als danser in stukken van onder anderen William Forsythe, Ohad Naharin en Hans van Manen een heel eigen choreografische stijl ontwikkeld. Hij werkte eerder met NDT 2 voor Up & Coming Choreographers in 2019. Zijn stuk voor Dare to Say wordt zijn eerste creatie voor de reguliere programmering van NDT.

Bezoek deze voorstelling live in het Parktheater of geniet via een livestream (kaarten via NDT) vanuit de theaterzaal in je eigen huiskamer. Twee hele speciale, bijzondere en inspirerende theaterervaringen. De keuze is aan jou.

Locatie