img38321_orig.jpg
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

De Tantes

Joris woont in een verlaten visrestaurant. Alleen, want hij heeft geen ouders meer. Hij maakt zijn bed niet op, drinkt vijf liter cola per dag, leest stripboeken en zet het vuilnis niet buiten. Tot op een dag tante Cunera, tante Jo en tante Desiree met veel bombarie komen binnenvallen.

Ze bezetten zijn huis, want ze hebben grootse plannen. Het familierestaurant gaat weer open, net als vroeger. Maar Joris geeft zich niet zo snel gewonnen en gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek. Zodra de tantes lucht krijgen van de indringer, ontspint zich een bloedstollende strijd met hete pepers, perfecte vermommingen en omkoperij.

Toneelvoorstelling De Tantes won in 2015 de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie. 'Een zeldzaam goed gelukte komedie voor jeugdig publiek' schreef de jury.


Uit de pers


'Zoals het een goede komedie betaamt, zie je de ontknoping van het plot al van verre aankomen, maar de ontroering als Joris de volwassenen de les leest en vraagt te kijken naar wie hij is, is onverwacht indringend.'  (NRC Handelsblad ★★★★)

Locatie