img6153_orig.jpg
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

FILM: De beentjes van St. Hildegard

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. De beentjes van Sint-Hildegard is een komisch drama over het los willen breken uit vastgeroeste patronen. Een film met hoofdrollen voor Herman Finkers en Johanna ter Steege. 

Als Jan een glas van tafel wil pakken is Gedda hem al voor om het glas aan te reiken. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?


Veilig en verantwoord bezoek

Bij de filmvoorstelling wordt u ontvangen door een gastvrouw. Zij zal u op een veilige manier naar een zitplaats begeleiden. Alleen de stoelen met een stoelhoes erover mogen worden gebruikt. De zaal is verdeeld in ‘tweetjes’ en ‘eentjes’. Als u met meer dan twee personen bent komt u dus wat uit elkaar te zitten.

Locatie