img39967_orig.jpg
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
Geannuleerd

Het Experiment

Na het succesvolle Bloedlink regisseert Casper Vandeputte een actuele, confronterende en explosieve voorstelling met een jonge spelersgroep. Het experiment is een psychologische theaterthriller, geïnspireerd op de Duitse hitfilm Die Welle.

Een ambitieuze leraar wil zijn klas op een originele manier uitleggen hoe fascisme begint en buitensluiting ontstaat. In een zelfbedacht experiment zet hij verschillende groepen leerlingen tegen elkaar op. Precies zoals hij in een film heeft gezien. Langzaam drijven ze steeds verder uit elkaar. Binnen een paar weken denkt hij de baas te zijn van een zelfgecreëerde fascistische minisamenleving. 

Maar gaat zijn experiment net zoals in de film? Klopt het dat er onder een dunne laag beschaving in ons allemaal een ontembaar wreed beest schuilgaat? Door de poging van een paar leerlingen om hun leraar met zijn ongelijk te confronteren, komen ze terecht in een verwarrend spel vol uitsluiting met als inzet broederschap, solidariteit en geweld. Weet iemand nog wel waar het experiment ophoudt en het echte leven begint?

  • Geschikt voor iedereen vanaf veertien jaar
  • Veilig naar het theater: bekijk de coronamaatregelen voor een veilig en verantwoord theaterbezoek. 

Locatie